Site icon Оголошення Івано-Франківськ

Чкмерулі

Ви любите чкмерулі? Так, так, знаю — хто ж не любить?! Адже це ж пісня! Улюблена наша грузинська пісня! Давайте приготуємо.

ІНГРЕДІЄНТИ

  • курка 1 шт.
  • вершки 30% 500 мл
  • часник 1 головка
  • рослинна олія для маринаду
  • хмелі-сунелі 1 ч.л.
  • кінза 1/2 пучок(а)
  • петрушка 1/2 пучок(а)
  • перець за смаком
  • сіль

ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ ПРИГОТУВАННЯ

Готувати почнемо з вечора. Що краще м’ясо промаринується, то смачнішою та ніжнішою вийде страва. Замість цілої курки можна взяти і її частини. Цього разу я готувала з курячого стегна. Отже, приступимо.

Курку або її частини потрібно промити, добре відбити з двох боків, скласти в миску, посолити, поперчити, полити олією, накрити плівкою і залишити маринуватися в холодильнику. Найголовніше — щоб у маринаді був кожен сантиметр м’яса, а час можна регулювати. Якщо є потреба, починайте смажити через годину, а я це зроблю завтра.

Розігріваємо сковороду. Без олії! А поки дістанемо м’ясо з холодильника. Ще раз обітремо його маринадом і будемо викладати на гарячу сковороду. Повторюю — на гарячу! Це важливо. Поклали? Тепер чекаємо утворення рум’яної скоринки. Але чекаємо терпляче — не перевертаючи. Усе буде зрозуміло за запахом і видно по краєчках. Краще зробимо соус у цей час. Так, і духовку ввімкнемо. Треба до 190 градусів нагріти.

У миску виллємо вершки. Обов’язково жирні — вони ж соус. Петрушку та кінзу дрібно наріжемо, часник видавимо. Додамо до вершків. Туди ж — хмелі-сунелі, сіль, перець за смаком. Там, здається, уже курка посмажилася. Перевернемо.

Судячи з усього, вже й другий бік обсмажився до скоринки. Тоді виливаємо на курку весь соус, накриваємо кришкою і на 15 хвилин у духовку. Не забудемо відстебнути ручку. Але якщо ручка незнімна, що теж буває, тоді курку потрібно перекласти у форму і в ній уже залити соусом. Але все одно — в духовку.

Як зрозуміти, що вже час виймати чкмерулі з духовки? Аромат усе сам за себе скаже. О! Цей момент Ви ні з чим не переплутаєте! Тепер готово! Витягуємо. Але якщо раптом нюх підводить, крайній випадок — через 20 хвилин виймайте.

Бачите? Соус ще кипить. Переверніть курку, щоб і іншій стороні теж дісталося.

Можна подавати. Добре б із хлібом або з коржем, але якщо любите гарнір, теж не соромтеся. Там такий соус. Приємного апетиту!

Добавить комментарий

Для отправки комментария вам необходимо авторизоваться.

Exit mobile version