Site icon Оголошення Івано-Франківськ

“Баклажанья”, лазанья з баклажанів із томатним соусом

Лазанья — дуже варіативна страва. У її базі лежать листи пасти, тобто, по суті, плоскі широкі макарони. Між ними шари якоїсь начинки — і тільки ви вирішуєте, якої саме. Давайте приготуємо дуже просту лазанью, в якій головними будуть смачні баклажани і томатний соус зі шматочками свіжих помідорів.

ІНГРЕДІЄНТИ

  • 16 аркушів лазаньї
  • 800 г баклажанів
  • 2 великих помідори (400 г)
  • 4-6 зубчиків часнику (20-30 г)
  • 1 банка (400 г) томатного соусу з базиліком
  • 400 мл томатного соку
  • 400 г моцарели для піци
  • рослинна олія
  • сіль
  • свіжомелений чорний перець

ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ ПРИГОТУВАННЯ

Для соусу розчавіть, очистіть, подрібніть часник. Посипте часник сіллю (приблизно 2/3 ч. л.) і перцем, ще порубайте. Змішайте часник із томатним соусом і томатним соком.

Розігрійте духовку до 200°С. Застеліть 2 дека пергаментом. Наріжте баклажани вздовж пластинами завтовшки не більше 1 см. Щедро змастіть баклажани з одного боку олією і посоліть.

Викладіть баклажани масляним боком догори на підготовлені дека (можна трохи внахлест, щоб усі помістилися). Запікайте в духовці до рум’яної скоринки, приблизно 20 хв.

Свіжі помідори наріжте кубиками 2 см, трохи посоліть і поперчіть (сік, що витікає, додайте у ваш соус). Натріть моцарелу на крупній тертці й розділіть на дві нерівні частини, одна трохи більша за іншу.

Налийте у форму для запікання (див. пораду) кілька ложок води і трохи соусу, викладіть перший шар листів лазаньї. На них — трохи соусу і шар баклажанів. Потім знову соус, баклажани і менша частина моцарели. Продовжуйте викладати пасту, соус і баклажани, поки вони не скінчаться. Наприкінці залийте лазанью всім соусом, що залишився.

Закрийте форму змащеною олією фольгою і поставте в духовку на 30 хв. Потім приберіть фольгу. Посипте моцарелою, що залишилася, і поверніть у духовку ще на 10-15 хв. Подавайте гарячою або теплою.

Господині на замітку

Найзручніше готувати лазанью в глибокій прямокутній формі розміром 35 х 20 см, але можна і в довгій формі для кексів 35 х 10 см, у ній буде потрібно менше шарів пасти.

Добавить комментарий

Для отправки комментария вам необходимо авторизоваться.

Exit mobile version