Бешбармак (або безбармак) — це найпопулярніша національна страва в Казахстані. І багато казахів вважають цю страву найлегшою в приготуванні. М’ясо, тісто, кази і тұздик (соус із цибулі). Однак, цікаво відзначити, що в різних регіонах Казахстану готують бешбармак з деякими варіаціями, надаючи йому унікальних смакових нюансів і особливостей. У компанії Choco запропонували зануритися у світ розмаїття казахстанської кухні та дізнатися, як готують бешбармак у різних куточках нашої країни.
В Алматинській області бешбармак — це дуже багато м’яса, і зовсім небагато тіста. Тісто варять у формі довгої локшини. Подають м’ясо здебільшого цільними шматками, не нарізавши, оскільки частину м’яса забирають гості з собою додому. Найчастіше на заходах м’ясо варять без картоплі, але для домашнього бешбармака її завжди додають. До бульйону (сорпа) пропонують курт або айран.
У Таразі воліють класти більше тіста. А м’ясо варять разом з овочами, такими, як помідор і перець.
У Кизилорді бешбармак подають із крупно нарізаним м’ясом, додають картоплю й обов’язково моркву. Якщо ви бачите табақ бешбармака з морквою, будьте впевнені, автор страви — уродженець Кизилорди або Кизилординської області.
У Шимкенті можна зустріти бешбармак із пельменями замість тіста. А тұздик готують із помідорами та перцем.
Ви коли-небудь їли бешбармак із риби? Якщо ні, то заради цього варто відвідати міста Актау та Атирау. Тут готують неймовірний бешбармак з риби і готують його найчастіше з одного виду риби — і це осетер. До цього незвичайного бешбармака додають картоплю й іноді моркву.
В Актобі тісто готують у вигляді жайма, тобто тісто у формі квадрата. Співвідношення тіста і м’яса зазвичай однакове. Сорпа подається разом із білою цибулею.
У місті Уральськ страву подають із не нарізаним м’ясом. Зазвичай батьки, дядьки чи дідусі самі ділять м’ясо на шматки і роздають гостям. До сорпа пропонують айран.
До інгредієнтів костанайського бешбармака входить яловичина, конина, і різні її частини кази, карта, омиртка і шужик. Розкачавши тісто, варять його цілком і витягують його так, щоб не порвати. Так само тісто кладуть і в Усть-Каменогорську…
У Петропавловську і Павлодарі м’ясо приносять цілим, кладуть картоплю і до сорпа подається курт. У цих регіонах бешбармак люблять готувати з кількох видів м’яса: яловичина, конина, баранина, а іноді навіть дичина.
В Алмати бешбармак готують по-різному, але найчастіше він схожий на бешбармак Алматинської області.
Усі інгредієнти для бешбармака можна знайти в застосунку Choco.
Унікальна добірка новин від нашої редакції
You may also like
Как правильно использовать пушер
Фільми, від яких не можна відірватися: кіноподорож
Лучшие топ 20 турецких сериалов — по мнению зрителей
Що приваблює чоловіків у жінках різних знаків зодіаку
Міфічні істоти світу та Казахстану
Кінокритики назвали найкращий фільм 2018 року
Добавить комментарий
Для отправки комментария вам необходимо авторизоваться.